Bezár

LED lámpatestek - OSRAM

LED lámpatestek: energiatakarékos, stílusos világítási megoldások

Innovatív LED-es beltéri lámpatestjeivel az OSRAM teljesen új lehetőségeket kínál az üzletek, középületek, szállodák és éttermek, valamint az ipari létesítmények kreatív, energiatakarékos világításához. Az OSRAM kültéri LED-es lámpatestjei szintén a legújabb technológiát képviselik, nem csak a kiváló gyártási eljárásokat, hanem a világítás kivételes minőségét is garantálják, például a homlokzatok és külső területek megvilágításánál.

Az OSRAM LED-es lámpatestjeinek számos előnye van:

  • Rendkívül kisméretű konstrukciók kialakítása is lehetséges
  • Hosszú élettartam
  • Robosztus kivitel
  • Nagyon kis energiafogyasztás, kiemelkedően jó fényhasznosítás
  • Rendkívül alacsony karbantartási költségek

Az OSRAM LED lámpatestek ezen tulajdonságai lehetővé teszik a könnyű és rugalmas felszerelést. Ezen felül, a világítás szerves részévé válik a bel- és kültéri létesítmények építészeti kialakításának.

OSRAM termékkatalógus: beltéri LED lámpatestek

OSRAM termékkatalógus: kültéri LED lámpatestek 

A LED-es lámpatest meghatározása

A LED-es lámpatest egy világító modulból vagy fénygenerátorból, és a hozzá tartozó  működtető eszközből álló világítási rendszer. A lámpatesthez tartozik a fényforrás optikai rendszere is, amely egyidejűleg hűtőbordaként is működhet, amennyiben ez szükséges.

A LED-es lámpatestek előnyei a más világítási technológiát képviselő lámpatestekkel szemben

A LED-es technológiának köszönhetően teljesen új, szokatlan lámpatest konstrukciókat lehet megvalósítani, ami nagy rugalmasságot biztosít, méretben formában egyaránt. Ezen felül a LED-es lámpatestek kivételes hatékonyságúak és hosszú élettartamúak. Az OSRAM fénygenerátorok speciális interfésze lehetővé teszi a LED lámpatestekben az egyszerű fényforráscserét, és megvalósíthatóvá teszi, hogy mindig a legújabb generációs LED-eket használjuk. Az alkalmazástól függően a lámpatest hatásfoka is optimalizálható, ellentétben a hagyományos technológiákkal.

A lámpatestben használt minden alkatrész optimálisan illeszkedik a mérnöki kialakítás, az optikai rendszer, a termikus tulajdonságok, a vezérlés és az áramellátás szempontjából. Pl. a kültéri használatra szánt lámpatestnek meg kell felelnie egy bizonyos fokú (IPXX) védettségnek. Beltéri használatra viszont a mélysugárzó lámpatesteket oly módon kell kialakítani, hogy megfelelő hőelvezetéssel be lehessen szerelni őket egy álmennyezetbe.

A LED lámpatestek különböző típusai

A LED-es lámpatestek számos formában kaphatók, a lehető legszélesebb körű és legkülönbözőbb célokra. A LED-specifikus előnyök miatt számos speciális lámpatest megvalósítása is lehetséges, zökkenőmentesen és kreatívan lehet speciális világítási rendszer megoldásokat kialakítani, ellentétben a hagyományos világítási technológiákat képviselő lámpatestekkel.

 

 

Minden, amit a led-ekről tudni akartál!

Bisnode tanúsítványt kaptunk!

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát...

Részletek

Zseblámpa Webshop - Fókuszálj a lényegre!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megnyitottuk Zseblámpa Webshopunkat, ahol a tőlünk megszokott minőségben és széles termékpalettán...

Részletek

GIRA - eNET - XXI. századi világításvezérlés

A német GIRA cég mára az intelligens épületfelügyeleti technológia egyik legmeghatározóbb cégévé fejlődött,...

Részletek

A színvisszaadási indexről (Ra, CRI)

Minden világítástechnikai terméket (LED fényforrásokat, LED lámpatesteket, LED szalagokat stb...) színvisszaadási tulajdonság...

Részletek