Bezár

LED modulok - Osram

A LED-modulok merev vagy hajlékony nyomtatott áramköri lemezre szerelt, egy vagy több egyedi LED-et tartalmaznak, különböző geometriai elrendezésben. Az OSRAM LED-modulok különböző formájúak és méretűek.

LED-modulok szerkezeti kialakítása

A LED modulok elemei

LED-modul egyes elemeinek vázlata

A LED-modulok merev vagy hajlékony nyomtatott áramköri lemezre szerelt, egy vagy több egyedi LED-et tartalmaznak, különböző geometriai elrendezésben. Az OSRAM LED-modulok különböző formájúak és méretűek.

Kép: LED-modul egyes elemeinek vázlata

 

A LED modul részletei

LED-modul részletes rajza a LINEARlight Flex példája alapján

Példa: Az ábrán egy LINEARlight Flex modul látható. Itt lineáris, rugalmas NYÁK lapot alkalmaznak, amely különböző hosszúságúra vágható. Az elektronikus alkatrészek 24 V állandó feszültségről való működést tesznek lehetővé.

Kép: LED-modul részletes rajza a LINEARlight Flex példája alapján

 

 

A teljes LED-es modul alkatrészei

A teljes LED-modul egyes elemeinek vázlataA teljes LED modulok a LED-modulokon kívül különböző burkolatokat és beépített hűtőbordákat is tartalmaznak. Igény szerint a burkolatok diffúzak, víztiszták, prizmásak vagy optikával ellátottak lehetnek.

Kép: A teljes LED-modul egyes elemeinek vázlata

 

 

A teljes LED modul részletei

Teljes LED-modul részletes rajza a LINEARlight Flex példája alapjánA kiterjedt tartozék választék következtében egyedi teljes modulok is összeszerelhetők. A példában a teljes modul fő összetevői a hűtőbordák, maga a LED modul, az optikai elemek és optika hordozója a végzáró sapkával. Különböző sugárzási szögű lencsék állnak rendelkezésre.

Kép: Teljes LED-modul részletes rajza a LINEARlight Flex példája alapján

 

Védett modulok

Magas IP védettségű, kiváló minőségű szilikonba ágyazott LINEARlight Flex Protect modulA LINEARlight Flex Protect egy speciális termék. Az OSRAM rugalmas, lineáris LED szalagjai különösen jó minőségű szilikonba vannak beágyazva. Így az egész rendszert, beleértve a Plug and Play CONNECTsystem csatalkozót és működtető egységet, a magas IP védettség jellemzi. Ez teszi a modulokat kültéri felhasználásra is alkalmassá. Ezek a modulok is különböző hosszúságúra vághatók.

Kép: Magas IP védettségű, kiváló minőségű szilikonba ágyazott LINEARlight Flex Protect modul

 

Szabványos LED-modulok

Fénygenerátorok (Light engines) Az OSRAM fénygenerátorok a hagyományos LED-modulok speciális változatai. A szabványos csatlakozó felületek (interfészek) ideális alapjául szolgálnak az időtálló fejlesztéseknek. Ez azért van így, mert az egyes fénygenerátorok mechanikai és optikai paraméterei állandóak maradnak.

MacAdam ellipszis (SDCM): két színhőmérséklet vagy szín közötti eltérés mértékegységeLED-es világítástechnika Neves gyártótól származó fehér LED modulok A minőségi alkalmazások esetében a  fehér fénynek színhomogenitás szempontjából meg kell felelni a legmagasabb követelményeknek. A  FineWhite modulok  színhomogenitása megfelel a fénycsövekre kidolgozott, elismert minőségi szabványoknak.

Kép: MacAdam ellipszis (SDCM): két színhőmérséklet vagy szín közötti eltérés mértékegysége

A finomított válogatás garantálja az egységes színhőmérsékletet. Az OSRAM finomított válogatása során legfeljebb 3 SDCM  (MacAdam ellipszis) eltérést engednek meg.

Példák FineWHITE modulok alkalmazására

  • Fehér felületek megvilágítása, falmosó vagy többszörös spotlámpákkal
  • Diffúz burkolatok háttérvilágítása minimális összmélységgel
  • Boltívek és mennyezeti kivágások hangulat- és díszvilágítása

Színdiagram a DIN 5033 szerint LED-modulok speciális alkalmazásokhoz Colormix - sokszínű LED-ek Az egyes fénykibocsátó diódák fényszíne (különösen az elsődleges színek, a piros, zöld és kék esetében) más színekkel kombinálható. Az OSRAM "Colormix" LED moduljai egyrészt egy RGB Multichip-et, másrészt egyedi, nagy fényáramú színes LED-eket tartalmaznak.

Kép: Színdiagram a DIN 5033 szerint 

 

A LED modulok ESD-konform kezelése A félvezetők és a LED modulok elektronikus részei érzékenyek az elektrosztatikus kisülésekre (ESD). Az elektrosztatikus kisülés okozta károsodás megelőzésére lásd a termék dokumentációjában megtalálható adatlapokat és ESD kezelési utasításokat.

 

OSRAM led modulok webshop kínálatunkban

OSRAM led szalagok webshop kínálatunkban

 

Minden, amit a led-ekről tudni akartál!

Bisnode tanúsítványt kaptunk!

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát...

Részletek

Zseblámpa Webshop - Fókuszálj a lényegre!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megnyitottuk Zseblámpa Webshopunkat, ahol a tőlünk megszokott minőségben és széles termékpalettán...

Részletek

GIRA - eNET - XXI. századi világításvezérlés

A német GIRA cég mára az intelligens épületfelügyeleti technológia egyik legmeghatározóbb cégévé fejlődött,...

Részletek

A színvisszaadási indexről (Ra, CRI)

Minden világítástechnikai terméket (LED fényforrásokat, LED lámpatesteket, LED szalagokat stb...) színvisszaadási tulajdonság...

Részletek