Bezár

Az OSRAM (Németország, München) a világ két vezető fényforrásgyártójának egyike. A cég portfóliója a teljes értékláncot lefedi, a fényforrásoktól és a világítási alkatrészektől kezdve, a fénykibocsátó diódákon (LED), elektronikus előtéteken és komplett lámpatesteken át, egészen a teljes világításvezérlésig és más világítási megoldásokig. 

Az OSRAM 39.000 embert foglalkoztat világszerte. A 2012-es üzleti évben – 2012. szeptember 30-ig bezárólag – 5,4 milliárd eurós árbevételt ért el. Az értékesítés több mint 70%-a energiahatékony termékekből származik. Az üzleti aktivitás fókuszában több mint 100 éve a világítás, és ezáltal az életminőség áll. További információk a gyártó honlapján találhatóak:

A jövő technológiáinak globális vezetője

Az OSRAM az egész világítási értéklánc egyik vezető szereplője. Ez igaz mind a klasszikus világítás, mind az új technológiák esetén. A LED-alapú termékek részesedése a teljes forgalomnak mintegy 25 százaléka, a cég a technológiai változásokra való tekintettel jelentős hatást gyakorol a világítástechnikai piac trendjeinek alakulására.  A kutatási és fejlesztési kiadások a cég forgalmának körülbelül 5,5%-át teszik ki.

    

Fény mindenütt

Otthon, a munkahelyen vagy a közterületeken, a szabadidő eltöltésekor, az utazás vagy az oktatás során - a mai modern, városi élet elképzelhetetlen elektromos világítás nélkül. A legnagyobb értékesítési eredményt az általános világítási üzletág adja. A járműlámpákkal és LED-ekkel  az OSRAM a világ első számú autóipari beszállítója.  Az OSRAM az elektronikus lámpaműködtető eszközök területén is a piacvezetők egyike. Az optikai félvezetők eladásai gyorsan növekednek, már nagy stratégiai jelentőséggel bírnak. A speciális kijelző-optikai fényforrás ágazatot is az innováció a magas aránya jellemzi.

OSRAM több mint 100 éve

Az OSRAM márkanevet 1906-ban vették nyilvántartásba, ezzel egyike a világ ma is ismert legrégebbi márkaneveinek.  1919. július 1-jén az AEG, a Siemens & Halske AG és a Deutsche Gasglühlicht AG (Auer Gesellschaft) egyesítette fényforrásgyártó tevékenységét. A Siemens AG a mai napig az OSRAM GmbH kisebbségi részvényese.

 

 

Az alábbi kiemelt termékcsoportokat ajánljuk szíves figyelmükbe

LED STAR CLASSIC A termékcsalád

Eljött az idő: megérkeztek a mindenki számára elérhető áru, magas minőségű LED-es lámpák. Energiahatékonyak, hosszú élettartam, nagy teljesítmény és sokoldalúság jellemzi őket. A kereskedelem és a fogyasztók kívánságát az OSRAM most valósággá változtatta! Az OSRAM LED STAR CLASSIC A–val amit Ön nyer: akár 15.000 órás élettartam, akár 80%-os energiamegtakarítás a hagyományos izzólámpákhoz képest, és 3 év garancia.

Az OSRAM LED-es lámpái modernek és elegánsak. Kiváló minőségük számos hosszú távú technikai előnyt jelent: nagyon hosszú az élettartam, minőségi a világítás, és kiváló a költséghatékonyság.

Az  OSRAM széles termékválasztékának köszönhetően a LED-es lámpák nagyon sokféle területen alkalmazhatók a klasszikus izzószálas vagy halogén lámpák helyett (kulcsszó: retrofit). Függetlenül attól, hogy magán- vagy üzleti célra használjuk, például a vendéglátásban, a szabadidő-parkokban, a boltokban vagy múzeumvilágításra – az OSRAM LED az általános világítás, a hatás- és hangulatvilágítás tökéletes alternatívája.

 

LED STAR sorozat megtekinthető webshopunkban

LED lámpák professzionális felhasználásra

Az OSRAM professzionális felhasználásra szánt, kiváló minőségű PARATHOM PRO sorozata  mértékadó a LED-szektorban.  Az ilyen high-tech lámpák legfontosabb adatai igen meggyőzőek: kiemelkedő, akár 65 lumen/watt fényhasznosítás, akár 45.000 óra élettartam, lámpánként legfeljebb mindössze 100 Kelvin színhőmérséklet eltérés,  jó fényerősség és Ra 80-90 színvisszaadás. Ehhez járul még a lámpák szabályozhatósága és a hatalmas termékkínálat, sokféle változatban: csavaros és dugaszolható lámpafejekkel. Az OSRAM PARATHOM PRO szinte minden professzionális alkalmazásban megfelel a legmagasabb követelményeknek is.

Ez a PARATHOM PRO sorozat webshopunkban megtekinthető

LED-es lámpák magáncélra

Az OSRAM-mal bárki számára egyszerű feladattá válik a lakás világításának átalakítása energia-hatékony LED-es lámpákkal. 

A PARATHOM CLASSIC lámpák a szabványos, megszokott lámpafejjel készülnek annak érdekében, hogy közvetlenül helyettesíteni lehessen velük a hagyományos 60 Wattos izzólámpákat. Kiváló ár-érték arányuk lenyűgöző. A klasszikus izzólámpa kialakítású LED-es lámpák felülmúlhatatlanok a rendkívüli hatékonyság és a szabályozási lehetőség terén: átlagos élettartamuk elérheti akár a 25.000 órát,  energiafogyasztásuk mindössze 1,6 - 12 Watt.

 

Ez a PARATHOM CLASSIC sorozat webshopunkban megtekinthető

LED-es lámpák különleges feladatokra

A LED technológia különösen alkalmas speciális alkalmazási területeken történő felhasználásra, mint például a hűtőgépekben, vagy ahol választható világítási szint szükséges, ahol fontos az alacsony hőterhelés, a nagy gazdaságosság és a hosszú élettartam. Az OSRAM Parathom Special T26 és a teljesen új PARATHOM SPECIAL PIN G4 fényforrásai gazdaságos, speciális LED-es lámpák professzionális felhasználásra.

 

Ezek az OSRAM speciális termékek webshopunkban megtekinthetőek

LED szalagok és modulok

A LED-szalagok/modulok merev vagy hajlékony nyomtatott áramköri lemezre szerelt, egy vagy több egyedi LED-et tartalmaznak, különböző geometriai elrendezésben. Az OSRAM termékek különböző formájúak és méretűek.

A LINEARlight Flex Protect egy speciális termék. Az OSRAM rugalmas, lineáris LED szalagjai különösen jó minőségű szilikonba vannak beágyazva. Így az egész rendszert, beleértve a Plug and Play CONNECTsystem csatalkozót és működtető egységet, a magas IP védettség jellemzi. Ez teszi a modulokat kültéri felhasználásra is alkalmassá. Ezek a modulok is különböző hosszúságúra vághatók.

LED-modulok speciális alkalmazásokhoz / Colormix - sokszínű LED-ek: Az egyes fénykibocsátó diódák fényszíne (különösen az elsődleges színek, a piros, zöld és kék esetében) más színekkel kombinálható. Az OSRAM "Colormix" LED moduljai egyrészt egy RGB Multichip-et, másrészt egyedi, nagy fényáramú színes LED-eket tartalmaznak.

  

 

OSRAM led szalagok webshopunkban megtekinthetőek

OSRAM led modulok webshopunkban megtekinthetőek

LED-es lámpák, mint a T8 fénycső modern alternatívái

Az OSRAM SubstiTUBE termékcsaládja lehetővé teszi a hagyományos előtéttel és T8 fénycsövekkel működő lámpatestekben a fényforrások energiatakarékos LED-es lámpákkal történő könnyű, biztonságos helyettesítését. A korszerű technológia következtében a potenciális energia-megtakarítás akár a 60% is lehet. A SubstiTUBE lámpák rendkívül hosszú, akár 45.000 órás élettartama lenyűgöző. Ez a tulajdonság különösen alkalmassá teszi őket a hosszú üzemidejű alkalmazásokban történő felhasználásra.

Substitube LED-csövek

A termék előnyei

 • Gyors, egyszerű és biztonságos csere újrahuzalozás nélkül
 • A hosszú élettartamnak köszönhető alacsony karbantartási költség
 • Akár 65% energia-megtakarítás (a hagyományos előtéttel működő T8 fénycsőhöz képest)
 • Bekapcsoláskor azonnal teljes fényt ad, ezért kiválóan alkalmas érzékelőkkel kombinált világítási megoldásokhoz
 • Maximális ellenállás a kapcsolási terhelésekkel szemen
 • Helyes működés alacsony hőmérsékleten is

Alkalmazási területek

 • Hűtő- és tároló helyiségek
 • folyosók, lépcsők, parkolóházak
 • Ideális az egyszerű világításhoz

 

OSRAM fénycsövek webshopunkban megtekinthetőek

LEDVANCE AREA - az innovatív LED ablak

LEDVANCE AREA - az OSRAM innovatív LED ablaka egy teljesen homogén fényt adó világító felület. Mivel a piacon előforduló egyik leglaposabb házba szerelték, a LEDVANCE AREA ideális megoldás az épületek általános terei, az előterek, tárgyalók és irodák világítására.

A LEDVANCE AREA süllyesztett és függesztve szerelhető változatban kapható, a méretei: 1200 x 300 és 600 x 600 mm. A 625 x 625 mm-es méretrácsba illeszkedő változat hamarosan elérhető lesz. Ezekkel a szabványos méretekkel, az innovatív LED-technológiával és az 54 W-os fogyasztással a LEDVANCE AREA egy hatékony és rendkívül modern világító eszköz, amely helyettesítheti a hagyományos lamellás lámpatesteket.

A LEDVANCE AREA homogén világító felületét az OSRAM LED-ek (DURIS E3). élvilágító technológiájával érik el. A porszórt fehér alumínium ház magassága mindössze 16 mm (elektronikus előtét nélkül).

Alkalmazás: Lakásvilágítás, vendéglátás, irodaházak

Technológia: LED, világítótestek

Célcsoport: építészek, fogyasztók, villanyszerelők, kereskedelem, nagykereskedők

A legfontosabb előnyök áttekintése

 • Homogén világító ablakszerű megjelenés, egyenletes fényeloszlás a LED-ek oldalirányú elhelyezésével 
 • Hatékony megoldás a rácsos T8 lámpatestek helyett
 • Nagy dizájn érték, a lapos kivitel (előtét nélkül 16 mm) és a magas minőségű fehér alumínium ház következtében
 • Rugalmasság két szerkezeti formában, két rögzítési lehetőséggel
 • Alkalmas a 2011 augusztusától hatályos EN 12464-1 szabvány szerint, nagy fényerejű képernyős munkahelyek megvilágítására

OSRAM flat panelek webshopunkban megtekinthetőek

LED lámpatestek: energiatakarékos, stílusos világítási megoldások

Innovatív LED-es beltéri lámpatestjeivel az OSRAM teljesen új lehetőségeket kínál az üzletek, középületek, szállodák és éttermek, valamint az ipari létesítmények kreatív, energiatakarékos világításához. Az OSRAM kültéri LED-es lámpatestjei szintén a legújabb technológiát képviselik, nem csak a kiváló gyártási eljárásokat, hanem a világítás kivételes minőségét is garantálják, például a homlokzatok és külső területek megvilágításánál.

Az OSRAM LED-es lámpatestjeinek számos előnye van: • Rendkívül kisméretű konstrukciók kialakítása is lehetséges • Hosszú élettartam • Robosztus kivitel • Nagyon kis energiafogyasztás, kiemelkedően jó fényhasznosítás • Rendkívül alacsony karbantartási költségek

Az OSRAM LED lámpatestek ezen tulajdonságai lehetővé teszik a könnyű és rugalmas felszerelést. Ezen felül, a világítás szerves részévé válik a bel- és kültéri létesítmények építészeti kialakításának.

 

 OSRAM lámpatestek webshopunkban megtekinthetőek

Galéria

Minden, amit a led-ekről tudni akartál!

Bisnode tanúsítványt kaptunk!

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát...

Részletek

Zseblámpa Webshop - Fókuszálj a lényegre!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megnyitottuk Zseblámpa Webshopunkat, ahol a tőlünk megszokott minőségben és széles termékpalettán...

Részletek

GIRA - eNET - XXI. századi világításvezérlés

A német GIRA cég mára az intelligens épületfelügyeleti technológia egyik legmeghatározóbb cégévé fejlődött,...

Részletek

A színvisszaadási indexről (Ra, CRI)

Minden világítástechnikai terméket (LED fényforrásokat, LED lámpatesteket, LED szalagokat stb...) színvisszaadási tulajdonság...

Részletek