Bezár

Panasonic

Talán kevesen ismerik a Panasonic fényforrásokat Európában, ennek ellenére világviszonylatban a cég a 3. vezető pozíciót foglalja el a világítástechnika piacán.

A Panasonic világítástechnikai múltja 1918-ban kezdődött, amikor Konosuke Matsushita megalapította a vállalatot legelső termékével, egy lámpa foglalattal, majd ezek után 1936-ban kezdte el az izzók gyártását, és a 70-es években meg is szerezte a piacvezető pozíciót a Japán világítástechnikai piacon, amelyet a mai napig meg is őrzött.

A vállalat 1980-ban kezdte meg a környezet barát, energiatakarékos termékek gyártását, kezdetben a mára már jól ismert kompakt, energiatakarékos fényforrásokkal, majd a közelmúltban úgy döntött, hogy jobb, hatékonyabb és még környezetbarátabb termékekre van szükség, ezért 2009-ben megkezdte a LED fényforrások gyártását.

2013-ban döntött úgy a Panasonic, hogy az Európai piacra is bevezeti a LED fényforrásokat, és a Nostalgic Clear termékeivel teljesen egyedi megjelenésű LED fényforrásokat biztosít.

Kiemelkedő referencia: Prágai Vár, Hradzsin

       

 

A LED fényforrások piacán a Panasonic a legnagyobb lehetőséget a Retrofit termékekben látja, amely a hagyományos izzók kiváltására nyújt megoldást.

Ezért a kezdeti időszakban E27, E14, GU10, GU5.3 foglalattal rendelkező fényforrásokat kínál a vállalat, de a jövőben próbál a lehető legtöbb világítási megoldásra színvonalas kiváltási lehetőséget biztosítani.

A vállalat, termékeivel minél jobban törekszik arra, hogy a LED fényforrásai ugyanazt a hangulatot, fényérzetet keltsék, mint a korábban használt hagyományos izzók, ennek köszönhetően a Panasonic termékei sárgás, melegfehér fényűek, és ugyanolyan fényerősséget tudnak biztosítani, mint a megszokott hagyományos izzók, de mindezt úgy, hogy ezzel 80% feletti energiamegtakarítást realizálhatunk.

Az energiamegtakarítás mellett nem mellékes tényező, hogy a termékek 25.000 és 40.000 üzemórásak, vagyis normál használat esetén 25-40 éves időszakban képes világítani a fényforrás.

A Panasonic egy teljesen egyedi megoldást talált ki a hagyományos fényforrás LED-es kiváltására.

A LED fényforrások piacán kapható termékek nagyrésze nem túl esztétikus megjelenésű, és nem képes a hagyományos izzóhoz hasonlóan 330 fokos világítási szögben világítani.

A Panasonic Nostalgic Clear sorozata erre nyújt megoldást, mivel az egyedi tervezésnek, 20 ponton levédett tervezési technológiának köszönhetően sikerült olyan megoldást találnia amivel ugyanaz a fényhatás, világítási szög generálható mint a hagyományos izzóé, mindezt olyan formába öntve, hogy a fényforrás kinézete nem sokat változott a hagyományos izzóhoz képest.

A Panasonic úgy véli ezen, nosztalgia fényforrásai lesznek a piac közkedvelt termékei, mivel az emberek nagyrésze a hagyományos izzó formavilágát keresi a LED fényforrásokban is.

A Panasonic termékek mind esztétikai szempontból tökéletesnek mondhatóak, valamint minőségükben sincs kivetnivaló, a Panasonic LED fényforrások hiba aránya 1:100.000, vagyis 100 ezer legyártott izzóból, mindössze 1 olyan termék van, amely nem éli meg az ígért élettartamot, emellett a Panasonic LED termékek 2 év garanciával kaphatóak.

Panasonic LED előnyei

 • Azonnali, 100%-os világítási teljesítmény
 • Meleg fehér fény, 2700K
 • Magas energiahatékonyság, A osztályú termékek
 • Nagymértékű költség megtakarítás, 80% kevesebb áram felvétel
 • Hosszú, 25.000-45.000 üzemórás élettartam
 • Alacsony ultraibolya és infravörös sugárzás, ennek köszönhetően nem vonzza a bogarakat, nem fakítja a színeket
 • Esztétikus formatervezés

Miért érdemes a Panasonic LED-re váltani

 • Kevesebb energiafogyasztás
 • Kevesebb költség
 • Hosszú élettartam, nem szükséges az izzót cserélni, átlagosan 40 hagyományos izzót használunk el, szükséges cserélni 1 Panasonic LED élettartama alatt
 • Díjnyertes formatervezés, esztétikus megjelenés
 • Egyszerű kiváltása a régi izzóknak, csak betekerni szükséges és már üzemel is 

A Panasonic a 2013-as évben a következő LED fényforrásait tekinti kulcs termékeinek

Nostalgic Clear modellek

 • Egyedülálló megjelenés, 330 fokos világítási szög, díjnyertes formatervezés, nagyfokú energiamegtakarítás, egyedülálló hőelvezetési technológia.          100.000-es kapcsolási szám, 25.000-40.000 üzemórás élettartam
 • 4,4W=20W (210lm)
 • 6,4W=40W (470lm)
 • 10W=60W (806lm)

VZ (Modern Classic) modellek

 • Hagyományos LED fényforrás kialakítás, 160 fokos világítási szög, meleg színhőmérséklet, nagyfokú energiamegtakarítás, ideális választás konzum felhasználásra. 100.000-es kapcsolási szám, 25.000 üzemórás élettartam
 • 5W=32W (350lm)
 • 8W=48W (600lm)
 • 10W=60W (806lm)

Candle type modellek

 • Gyertya formájú kialakítás, 220 fokos, széles világítási szög, meleg színhőmérséklet, nagyfokú energiamegtakarítás                                                                                    100.000-es kapcsolási szám, 15.000 üzemórás élettartam
 • 5W=30W (300lm)

Reflector type modellek

 • Reflector, spot kialakítás, 36 fokos világítási szög, meleg színhőmérséklet, nagyfokú energiamegtakarítás, 100.000-es kapcsolási szám, 10.000 üzemórás élettartam
 • 4W=35W (180lm)

A jelölt termékek a kulcs termékei a Panasonic által a 2013-as évben kezdődő LED fényforrások értékesítésének.

Ezen termékek versenyképes és elérhető áron kaphatók a fogyasztók számára, valamint minőségükben is kiemelkedőek. A Panasonic LED fényforrások hiba aránya 1:10.000-hez, valamint 2-3 év garanciával kaphatóak. Egyedi megoldások amiket a Panasonic LED nyújt: egyedülálló design, speciális hő menedzsment, nagy világítású szögű fényforrások, megbízhatóság, minőség, hosszú élettartam, magas kapcsolási szám, energiamegtakarítás

Természetesen a Panasonic LED termékpalettája ennél jóval nagyobb, közel 40 különböző modellt sorakoztat fel.

 

 Töltse le katalógusunkat!

TELJES PANASONIC VÁLASZTÉKUNK A WEBSHOPBAN IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ 

Minden, amit a led-ekről tudni akartál!

Bisnode tanúsítványt kaptunk!

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát...

Részletek

Zseblámpa Webshop - Fókuszálj a lényegre!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megnyitottuk Zseblámpa Webshopunkat, ahol a tőlünk megszokott minőségben és széles termékpalettán...

Részletek

GIRA - eNET - XXI. századi világításvezérlés

A német GIRA cég mára az intelligens épületfelügyeleti technológia egyik legmeghatározóbb cégévé fejlődött,...

Részletek

A színvisszaadási indexről (Ra, CRI)

Minden világítástechnikai terméket (LED fényforrásokat, LED lámpatesteket, LED szalagokat stb...) színvisszaadási tulajdonság...

Részletek